En bransch i utveckling
Film Capital Stockholm bidrar till en rad utvecklingsprojekt, bland andra STHLM Debut. I bild syns regissören Fanni Metelius under filmandet av hennes långfilmsdebut Hjärtat. (Foto: Garagefilm International AB)

Vi stöttar nästa generations filmare

Utveckling

Vårt utvecklingsarbete har fokus på kunskaps- och kompetensutveckling av film- och TV-branschen i regionen. Det kan handla om att coacha fram nästa generations filmare, att sparka upp dörren för att släppa in (eller ut) nya berättelser i nya format, att arrangera ledarskapsprogram eller att stärka regionens manusförfattare. Allt detta och mer gör vi både i egen regi och i samarbete med andra aktörer.

 

Utvecklingsansvarig
Beata Mannheimer
+46 (0)76-796 14 40
beata@filmcapitalstockholm.se

Några exempel:

Talangutveckling
STHLM Debut är ett talangutvecklingsprojekt i samverkan med de regionala resurscentrumen Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms internationella filmfestival. Satsningen är riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och deras producenter.

Kompetensutveckling
Vi driver kompetensutvecklande satsningar såsom ledarskapsprogrammet Producenten som ledare, manuskonvent och andra insatser.

Innovation
Vi uppmuntrar till innovation i såväl etablerade som nya explorativa samarbeten med icke-traditionella partners för att medverka till nytänkande inom filmbranschen.

 

Våra tre verksamhetsområden

Finansiering

Vi samproducerar och investerar i film och TV-drama.

→ Läs mer

Filmkommission

Vi förenklar för inspelning av film, TV och reklamfilm samt marknadsför regionen som inspelningsplats.

→ Läs mer

Utveckling

Vi framtidssäkrar branschen genom bl.a. kompetensutveckling, samarbeten och stöd.

→ Läs mer