10 år och ny kostym

Kategorier

Filmregionen fyller 10 år och byter namn till Film Capital Stockholm. Varmt välkommen till vår nya hemsida!

Nytt namn, nytt varumärke, ny hemsida. Tiden går snabbt.

Filmregion Stockholm-Mälardalen har seda starten hunnit samproducera och göra det möjligt för ett stort antal film och TV-produktioner som har satt vår region på världskartan. Det har skapat jobb. Ekonomisk och kulturell tillväxt. Ökad jämställdhet. Nu växlar vi upp, och ser fram emot nästa avsnitt. Nytt namn, ny hemsida, ny kraft.
Vårt fokus är oförändrat: Att utveckla våra medlemmar, vår region och branschen här till en av Europas främsta inom film, TV och rörlig bild.

Namnet på ägarföreningen oförändrat

Arbetet med ett nytt namn har pågått i över 1,5 år – och har omfattat kontinuerlig dialog med samtliga medlemmar och förankring på medlemsmöte. Namnet på ekonomiska föreningen – Filmpool Stockholm-Mälardalen – förblir oförändrat. Det är här i ägarföreningen som medlemmarna – kommuner och branschförening – ingår.

Film Capital Stockholm – vårt nya varumärke

Verksamhetsbolaget – Filmregion Stockholm-Mälardalen AB – får namnet Film Capital Stockholm. Det är ett enklare och kortare namn som fungerar lika bra på både svenska och engelska. Film Capital Stockholm blir det nya externa varumärket med ny logotyp. Varumärket kommer att användas tillsammans med en så kallad byline: Film i Mälardalen, Gotland & Åland. Engelsk version: Film in the Stockholm region.