VÄRLDSPREMIÄR PÅ CANNES FILMFESTIVAL

På tisdagkvällen har dokumentärfilmen JAG ÄR INGRID (INGRID BERGMAN – IN HER OWN WORDS) världspremiär på Cannes filmfestival. Filmen som är utvald till sektionen Cannes Classic har också blivit nominerad till L’OEil d’Or (Guldögat) tillsammans med dokumentärer om Orson Welles, Hitchcock, Truffaut och Steve McQueen.

Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen, som är samproducent via bolagen Spellbound Capital och Filminvestering i Örebro:

– Vi är enormt stolta och glada över att vara med och samproducera den här fantastiskt fina filmen och att den har blivit utvald till världens främsta filmfestival. Filmen är ett lysande exempel på att Sverige och vår region har en imponerande filmhistoria och stor skicklighet som kan leverera film i absolut världsklass.

Filmen om Ingrid Bergman är en unik dokumentär regisserad av Stig Björkman om historien bakom ett av världens mest kända ansikten. Med medverkan från Ingrid Bergmans fyra barn: Isabella, Roberto och Ingrid ”Isotta” Rossellini, och Pia Lindström. Alicia Vikander gör Ingrid Bergmans röst. Musik av Michael Nyman och Eva Dahlgren, som specialkomponerat filmens temalåt och dessutom fotat med Super 8.

Sjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som CASABLANCA (1942), GASLJUS (1944) och NOTORIOUS (1946).

Filmen har svensk biopremiär 28 augusti, veckan då Ingrid Bergman skulle ha fyllt 100 år.

JAG ÄR INGRID (INGRID BERGMAN – IN HER OWN WORDS) är producerad av Stina Gardell/Mantaray Film i samproduktion med Jonas Gardell Produktion, Spellbound Capital och Filminvestering i Örebro genom Filmregion Stockholm-Mälardalen, SVT, Chimney Pot, Henrik Johnsson, Annica & Bo Uddenäs och NTR med stöd av SFI, Creative Europe, Nordisk Film & TV Fond, ZDF/ARTE, YLE och Konstnärsnämnden. Distribueras av NonStop Entertainment och TrustNordisk.

Bild_Ingrid Bergman_nyhet