Sök eller tipsa vidare om ny filmarbetarutbildning!

Kategorier

Filmbranschen boomar just nu och bristen på filmarbetare med rätt kompetens är stor. Idag finns det filmutbildningar som fokuserar mest på de kreativa yrkena men bristen är stor på personal med teknisk, praktisk och administrativ kompetens.

– I dagsläget har produktionsbolagen svårt att hitta tillräckligt med kompetent personal därför är denna utbildning väldigt välkommen, säger Beata Mannheimer, från Film Capital Stockholm som varit med och drivit fram utbildningen.

Nu går det att söka till den nya filmarbetarutbildningen som startar i Stockholm på Frans Schartaus Handelsinstitut den 26 augusti. Utbildningen är speciellt utformad för roller som produktionsledare, platschef och FAD inom spelfilm och TV-drama och innehåller ca 40% LIA (Lärande i arbete). För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier, dessutom minst godkänt i Svenska 2/B och engelska 6/B och yrkesutbildning på ett år inom tjänstesektorn eller upplevelseindustrin som till exempel film, media, mode, scenkonst, turism osv men där arbetet sker i team och arbetslag. 

Sista ansökningsdag är 3 maj 2019. Gå till ansökan:

http://www.schartau.se/yh-utbildningar/produktionsledare-for-spelfilm-och-tv-drama.html