Angelospriset till DRÖM VIDARE vid världspremiären i Göteborg

Kategorier

df2fdaaa-fd7c-4bc3-a96e-476e6f11e771

Rojda Sekersöz långfilmsdebut Dröm vidare har tilldelats svenska kyrkans filmpris Angelopriset. Priset överlämnades av biskop Caroline Krook vid världspremiären av Dröm Vidare på biograf Draken lördag kväll.

Angelospriset är Svenska kyrkans filmpris med en prissumma på 50 000 kronor. Nominerade är de svenska långfilmer som har premiär på Göteborg Film Festival 2017.

Motiveringen lyder: För den trovärdiga skildringen av en ung kvinnas kamp att finna sin identitet och att orka vara den trogen. Regissören Rojda Sekersöz långfilmsdebut imponerar i skildringen av vänskapsrelationer på gott och ont och visionen av att det aldrig är för sent att börja på nytt.

I juryn satt Mikael Ringlander, juryns ordförande, präst och projektledare Se Människan, Kultursamverkan, Göteborgs stift, Roland Hedlund, SVT producent/projektledare, Caroline Krook, biskop emerita i Svenska kyrkan, ordförande Sigtunastiftelsen.

Priset delades ut av biskop Caroline Krook.

Dröm Vidare är även nominerad till Dragon Award Best Nordic Film.
Dröm Vidare har biopremiär över hela Sverige den 17 mars 2017.

Filmen har fått utvecklingsstöd genom STHLM Debut – ett samarbete mellan Filmregionen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms Internationella Filmfestival.