Årets vinnare av Tempo Pitch

Kategorier

TEMPO PITCH är tävlingen för nya dokumentärfilmsidéer. Tävlingen arrangeras i samarbete med SVT Dokumentär, Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulent och Filmregion Stockholm-Mälardalen. Priset består av 75 000 kronor i utvecklingsmedel.

Vinnare: Tryggt, tråkigt, Norsjö av Sophia Josephson, Lisa Josephson och Susanne Karlsson

Juryns motivering:

Med charm, humor och ett gestaltande foto ser vi att det här projektet utmanar staden som norm och den machokultur som frodas i glesbygden. Livsavgörande val gestaltas mot fonden av ett magiskt och dramatiskt landskap. Med Tempo Pitch 2015 vill vi ge regissörerna en möjlighet att fördjupa karaktärerna och utveckla filmens form och dramaturgi.

Juryn består av Beata Mannheimer (Filmregion Stockholm-Mälardalen), Charlotte Hellström (SVT) och Antonio Russo Merenda (dokumentärfilmskonsulent på SFI).

Om TEMPO
Filmregion Stockholm-Mälardalen samarbetar med Tempo Dokumentärfestival – Sveriges största festival för dokumentära uttryck. På festivalen, sedan grundandet 1998 baserad i Stockholm, presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik och Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto, transmedia och mer experimentella uttrycksformer. Tempo är också är forum för dokumentärbranschen och arrangerar en rad branschrelaterade aktiviteter som work in progress, seminarier och Tempo Pitch. Mellan festivalerna arrangeras olika evenemang med dokumentär inriktning, seminarieprogram, debatter, fotoutställningar samt visningar och workshops för unga. Festivalen och dess kringaktiviteter anordnas av den ideella föreningen Tempo Dokumentärfestival.