Beata Mannheimer ny operativ chef för Film Capital Stockholm

Kategorier

Som operativ chef för Film Capital Stockholm kommer Beata Mannheimer att ansvara för drift- och personalfrågor. Hon fortsätter också i sin roll som ansvarig för Film Capital Stockholms utvecklingsverksamhet, där hon bl.a. initierat och drivit flera omgångar av ett uppskattat ledarskapsprogram för producenter, samt i nära samarbete med Filmbasen/Film Stockholm och Stockholms filmfestival, lett växthusprogrammet STHLM Debut.

Med den nya tjänsten kommer Film Capital Stockholms vd Anette Mattsson kunna fokusera mer på kontakten med medlemmar, investerare och nya former av finansiering.

Innan sin anställning på Film Capital Stockholm (då

Filmregion Stockholm-Mälardalen) arbetade Beata bl.a. som verksamhetschef för Lava på Kulturhuset i Stockholm och som producent på Göta Film. Hon har också en master i internationell ekonomi från Handelshögskolan i Göteborg

Anette Mattsson, vd för Film Capital Stockholm:
– Med den här nya rollen i kombination med Beatas långa erfarenhet inom film, kultur och ledarskap får jag ett välbehövligt stöd i den dagliga driften av verksamheten. Ser fram emot att skapa en mer hållbar och långsiktig finansiering i vår region genom mer fokus på medlemmar, investerare och nya former av finansiering!.

Beata Mannheimer, nytillträdd operativ chef för Film Capital Stockholm:
– Det här ska bli väldigt kul och spännande! Jag känner mig oerhört motiverad att nu ta en mer ledande roll i arbetet med att stärka förutsättningarna för film och TV i vår region.