STHLM Debut: Tre nya projekt

Närmare 50 ansökningar. Samtliga genrer. Tio team kallade till intervju. Nu har tre projekt valts ut för stöd inom STHLM Debut – en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen.

De tre utvalda projekten till STHLM Debut omgång 2 är:

AN IMAGINERY COUNTRY, regissör: Angela Bravo, producent: Juan Libossart/Fasad.

ANNA K, regissör Sanna Lenken, producent Gila Bergqvist Ulfung/Breidablick Film Produktion AB.

FÖRVARET, regissörer Anna Persson och Shaon Chakraborty, producent: Anna Weitz/RåFILM filmkollektiv.

– Otroligt spännande att gå vidare med en ny omgång av STHLM Debut, som är ett visionärt arbete med långsiktiga planer. Vi arbetar hårt för att de utvalda projekten ska ges möjlighet att realiseras i vår region, säger Beata Mannheimer, projektutvecklare på Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Vi är också glada att kunna meddela att projektet fortsätter nästa år!

Nästa deadline blir den 10:e februari 2014.

STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen, i samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms Internationella Filmfestival. Huvudfinansiär är Stockholms läns landsting.

KORT OM PROJEKTEN

AN IMAGINERY COUNTRY är en personlig karaktärsdriven film som utforskar identitet, politiska gränser och exil, skildrad från konstnären/filmaren Angela Bravos perspektiv. Historien börjar i Sverige under 1980-talet och tar oss tillbaka till Chile 1973. En hybridfilm som blandar animation, arkivmaterial och dokumentärt berättande.

Angela Bravo har studerat på Kungliga Konsthögskolan, Universität der Kunst i Berlin samt Broby Grafiska. Angelas kortfilmer utforskar gränslandet mellan konsten, filmen och den dokumentära formen.

ANNA K, I sömniga Släthult bor fyra 12 åriga Annor, världens bästa lärarinna Louise och älskade hunden Molly. Under några dagar i september möts de i ett drama med en smitolycka, tusen lögner, kidnappning och ett bröllop.

Sanna Lenken har flera prisbelönta kortfilmer i bagaget, ANNA K är en långfilm skriven av Josefin Johansson efter en idé av Sanna Lenken och Josefin Johansson.

FÖRVARET är en dokumentärfilm inifrån ett svenskt förvar – Migrationsverkets låsta enhet där människor som inte fått tillstånd att stanna i Sverige frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en sekretessomgärdad plats väcker filmen fundamentala frågor om rörelsefrihet och människovärde.

Anna Persson har tidigare regisserat bland annat Handläggaren (2011). Shaon Chakraborty har en bakgrund inom fotografi och konst. Både regissörerna och producenten långfilmsdebuterar med Förvaret.

För mer information eller frågor:

Anne-Marie Söhrman Fermelin, filmkonsulent på Filmbasen, 070-484 22 78
Beata Mannheimer, projektutvecklare, Filmregion Stockholm-Mälardalen, 076-79 61 440