Filmregionen ger stöd till nya filmprojekt

Kortserie, långfilmsdrama, dokumentär och barnfilm. Filmregion Stockholm-Mälardalen har beslutat om stöd till ett brett spektrum av nya projekt.

Anette Mattsson, vd Filmregion Stockholm-Mälardalen:

– Vi är oerhört glada över att kunna ge stöd till en så stor bredd av intressant, ny och spännande film i Mälardalen.

Utvecklingsstöd:

Amina & Elsa. En kortserie, dramakomedi (dramedy) på 10 avsnitt x 10 minuter om vänskap, att vara ung i dagens Sverige och vara på väg ut i vuxenlivet. Produktionsbolag Silvio Entertainment, producent och regi Alexander Rönnberg, manus och regi Sara Bergmark Elfgren, manus Judith Kiros.

Bara vänner. Ett långfilmsdrama producerat av Joshua Mehr och Felix Herngren/FLX. Manus Andreas T Olsson.

Ni har skapat ett monster. Dokumentär om och med Silvana Imam av Mika Gustafson, Olivia Kastebring & Christina Tsiobanelis. Producenter Anna Weitz och Stina Gardell/Mantaray Film.

Som bröder. Ett långfilmsdrama och STHLM Debut-projekt som är en roadmovie om två traumatiserade och svikna tonårskillars äventyrliga resa mot räddning och undergång. Producent Alexander Rönnberg/Silvio Entertainment. Manus och regi Jesper Klevenås.

Produktionsstöd:

Drömspel1. Ett Moving Sweden-projekt i form av ett drömskt filmäventyr för barn, med dataspelets logik och lekfullt surrealistisk scenografi. Producent Helen Halmell/Folkliv. Manus och regi Elisabet Gustafsson, manus Maria Clauss.

Tidigare i år har Filmregionen beslutat om produktionsstöd till:

Tsatsiki, Farsan och Olivkriget. Regi Lisa James Larsson, producent Susann Billberg/Jarowskij och Lotta Westberg/Prosperus AB. En familjefilm fylld av äventyr, vänskap och kärlek. Filmregionen har gått in med produktionsstöd. Spellbound Capital investerar i filmen i samarbete med Filmregionen. Distributör Nordisk Film. Biopremiär 11 december över hela landet.

Martha & Niki. Dansdokumentären Martha & Niki av Tora Mårtens var öppningsfilm på Nordisk Panorama och är uttagen till IDFA i Amsterdam i november. Samproducerad med SVT/K-Special.