God jul & gott nytt filmår!

Kategorier

2017 blev ett starkt lysande filmår. Filmregion Stockholm-Mälardalen hann med att finansiera och förenkla för ett brett spektrum av film & TV. Hela 19 filmer som vi samproducerat eller givit stöd hade premiär under året.

Har du ännu inte bestämt dig för vad du ska se på bio eller TV i mellandagarna? Du kan vara lugn, här kommer några säkra tips.

För dig som jobbar med film, vill börja jobba med film, eller helt enkelt vill att mer film ska spelas in och produceras i vår region, så har vi goda nyheter även för dig.

Nu blickar vi fram emot ett minst lika lysande 2018, med nya filmer och nya perspektiv på filmens nyckelroll för att skapa stad och region i världsklass.

Vi ses!

FRSM_divider1

Jennie Silfverhjelm, Suzanne Reuter och Liv Mjönes tar täten i drama-komedin All Inclusive. Bild: Anna-Lena Ahlström.
Jennie Silfverhjelm, Suzanne Reuter och Liv Mjönes tar täten i drama-komedin All Inclusive. Bild: Anna-Lena Ahlström.

Kvalitetssäkra julen med mycket skratt!

 

Är du redo för en kul jul? En av årets bästa dramakomedier – All Inclusive – flög snabbt upp på biotoppen och har nu setts av över 270 000 biobesökare. Passa på att se den på bio!

FRSM_divider1

Årets bästa dokumentärer

 

Dagens Nyheter korade årets fem bästa dokumentärer. Filmregionen har samproducerat fyra av dem!

Citizen Schein

Från julafton kan du se filmen på SVT Play. På annandagen på SVT2 kl. 21.30.

Silvana – Väck mig när ni vaknat


 

Efter Inez


 

Lyubov – kärlek på ryska

FRSM_divider1

sthlm_debut_Pos_webb_150x150px_Retina

Sveriges hetaste växthus

 

Är du en lovande filmare mitt i steget, redo att ta klivit till den professionella filmbranschen? Har du dessutom ett lovande projekt? Missa inte STHLM Debut. Deadline för ansökan: 12 februari.

Här läser du mer

FRSM_divider1

51ae324b-f367-40ab-a510-9c86c5c05bd1

Som en julklapp…

 

Väldigt vältajmat till jul levererade Tillväxtverket tillsammans med Svenska Filminstitutet ett förslag på incitament för filmproduktion i Sverige. En historisk dag för Sverige som filmland, som förhoppningsvis banar väg för mycket mer film i Sverige.