Höstens premiärer!

Kategorier

Äntligen höst och fritt fram att kura i biosalongen eller i soffan. Den här tiden på året släpps flera av våra samproduktioner och här kommer en kort presentation av höstens premiärer.

Älska mig av Josephine Bornebusch

Producerat av Warner för Viaplay av producent Sofie Palage.
Serien, som är på sex avsnitt, beskrivs som en varm dramakomedi om ”relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik.” Josephine Bornebusch gör en av huvudrollerna, medan Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammar, Görel Crona samt Gustav Lindh, Dilan Gwyn och Sofia Karemyr finns på rollistan.

Premiär 11 oktober.

Innan vi dör 2 

Flera regissörer: Simon Kaiser, Kristian Petri mfl, B-reel. Producent Fredrik Heinig och för SVT Maria Nordenberg.

Marie Richardson och Adam Pålsson spelar återigen huvudrollerna som Hanna och Christian, samtidigt som Magnus Krepper, Rickard Forsgren samt Sandra Redlaff finns på rollistan i de nya avsnitten, som är åtta till antalet och har skrivits av Niklas Rockström samt Wilhelm Berman.

Premiär 13 oktober.

Kurs i självutplåning

Regissör Isabella Rodriguez, French Quarterfilm. Producent Mathilde Dedye och Amna Maksumic. Manus: Joakim Granberg, Isabella Rodriguez.

Maria är en inåtvänd tjej i en grå vardag, på ett tråkigt jobb och med en irriterande rumskompis, men med en hemlig komiker inom sig. Hennes bästis Tore är uppvuxen på Östermalm men har aldrig lyckats med något trots de bästa förutsättningar. I hopp om att förlösa sin inre clown och möta sköna teaterkompisar åker Maria på ett sommarläger i clownteater. Istället blir hon överkörd av ett gäng självupptagna människor och en maktfullkomlig kursledare. Till slut slår hon tillbaka.

Skådespelare: Evelyn Mok, Jonatan Unge, Bautagänget (Catrine Lundell, Michal Piotrowski, Jonas Modin, Joakim Granberg, Matilda Dahl, Isabella Rodriguez)

Premiär 1 november.

Dröm

Dröm är en ny ungdomsserie inspelad i Slite på Gotland. Amir Chamdin är konceptuerande regissör för ”Dröm”, som bygger på en idé av Johan Rudolphie. Aron Levander och Filip Hammarström är seriens upphovsmän och har tillsammans med Dunja Vujovic skrivit manus. Cecilia Norman Mardell är producent för ”Dröm”, som är en samproduktion mellan SVT, Palladium Fiction och Film Capital Stockholm – Gotlands filmfond.

Finns att se på SVT Play.

Fartblinda 

”Fartblinda” är TV4 och C Mores nya originalserie baserad på Carolina Neuraths roman med samma titel
Jens Jonsson är huvudregissör för ”Fartblinda”, samtidigt som Johan Lundin är avsnittsregissör. Jesper Harrie är seriens huvudmanusförfattare. Maria Karlsson och Jonas Bonnier har även skrivit manus. ”Fartblinda” produceras av FLX för C More och TV4 i en samproduktion med Film Capital Stockholm.

Finns att se på C More och TV4.