Hyllade regissören Peter Grönlund spelar in ny film!

Kategorier

Peter-1015x1024

Nu står det klart att Peter Grönlund som 2015 debuterade med den kritikerhyllade ”Tjuvheder” påbörjar inspelningen av sin nästa film i slutet av september i år. Filmen produceras av B-Reel Films och planeras ha premiär under hösten 2018.

I ”Goliat” skildrar Peter Grönlund berättelsen om en 16-årig pojke bosatt i en liten bruksort någonstans i Sverige. Han förväntas ta över försörjningsansvaret för familjen och även dess kriminella affärer när pappan hamnar i fängelse. ”Goliat” är en film om relationen mellan son och pappa och om en pojkes inträde i vuxenlivet.

– ”Goliat”-historien började jag arbeta med för fem år sedan, och sedan fortsatte jag direkt efter ”Tjuvheder” var färdiginspelad. Jag vill göra en film om samtiden, om ett land som tar sin hand från folket, där människorna lämnas vind för våg. Jag har alltid intresserat mig för det sociala arvet och för intima skildringar, säger regissören Peter Grönlund.

När Peter Grönlund 2015 långfilmsdebuterade med dramathrillern ”Tjuvheder” väckte den stor uppmärksamhet, blev kritikerrosad och nådde en stor publik. Det resulterade bland annat i fem guldbaggar. Filmen fick genomgående lysande kritik och utsågs av många medier till 2015 års bästa film, bland annat av Dagens Nyheter Kultur, Kritikerförbundet och Nöjesguiden.

– Peter Grönlund har skrivit en fantastiskt stark historia om Sverige i dag, och det känns himla kul att åter igen arbeta med denna begåvning, säger producenterna Frida Bargo och Mattias Nohrborg som även producerade ”Tjuvheder”.

Filmen börjar spelas in i september och får sin världs- och biopremiär hösten 2018. Platsen för inspelningen är Norrköpings kommun, och B-Reel Films producerar i samproduktion med Filmregion Stockholm-Mälardalen via Film Capital Stockholm och Örebro läns filminvestering, samt med ekonomiskt stöd av Svenska Filminstitutet, Norrköpings Filmfond, Sveriges Television och Reel Ventures. TriArt Film står som distributör av filmen i Sverige.

– Vi är oerhört glada över att medverka till den här produktionen. Genom vårt utvecklingsprojekt STHLM Debut med Stockholms läns landsting stöttade vi Peter Grönlunds makalöst starka långfilmsdebut Tjuvheder. Hans nya film är också ett lysande exempel på vad vi kan uppnå med regionalt samarbete – här både med Norrköping där filmen spelas in och Region Örebro varifrån flera av skådespelarna kommer, säger Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen.
För ytterligare information, kontakta gärna: Mattias Nohrborg, B-Reel Films, mattias.nohrborg@brf.co, 0734-17 65 51