Inspelning av ny stor TV-serie

InnanViDör_Beskuren_Bild

Nu pågår för fullt inspelningen av SVT:s nya crimedrama Innan vi dör. En snabbrörlig serie i tio delar om maktkamp i den undre världen. I huvudrollerna ser vi bland andra Marie Richardson, Adam Pålsson och Alexej Manvelev. Inledande avsnitt regisseras av Simon Kaijser.

Innan vi dör spelas in i Stockholm med omnejd och är producerad av B-Reel i samproduktion med SVT, ZDF och Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm. Serien säljs internationellt av ZDF Enterprises och beräknas ha premiär våren 2017 på SVT1.

Film Capital Stockholm är Filmregionens nya fond med finansiering från Stockholms stad. Detta är den första TV-serien som fonden investerar i.

Roger Mogert, ordförande Filmregion Stockholm-Mälardalen och Film Capital Stockholm:

– Vi är väldigt glada att kunna medverka till att en ny stor TV-serie spelas in i huvudstadsregionen, och i en genre där Stockholm har ett långt och stolt trackrecord.

Med manus skrivet av Niklas Rockström och Wilhelm Behrman ser vi här en förnyelse av Stockholmsthrillern som genre med ett modernt berättande och ny nerv. Regissören Simon Kaijser debuterade med långfilmen Stockholm Östra och har bland annat uppmärksammats för TV-serierna Torka aldrig tårar utan handskar och Life in Squares för BBC.