Inspelningsstart: Euforia med Alicia Vikander och Eva Green!

Kategorier

37d6dc0f77524349970ffa094e8d2f4a

Nu pågår inspelningen av Lisa Langseths Euforia med Alicia Vikander, Eva Green och Charlotte Rampling.
Förra veckan startade inspelningen av Euforia, kritikerrosade och prisbelönta Lisa Langseths engelskspråkiga debutfilm. I rollerna ser vi bl a Alicia Vikander (Oscarbelönad för bästa kvinnliga biroll i The Danish girl och bioaktuell i Fyren mellan haven) och Eva Green (Casino Royale, Tim Burtons kommande Miss Peregrines hem för besynnerliga barn) samt Charlotte Rampling (45 År). Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm samproducerar filmen.
”Efter att ha suttit ensam med manusarbetet i fyra år är det underbart att dra ut filmen från pappret och in i verkligheten. Jag är omgiven med fantastiska teammedlemmar på alla nivåer”, hälsar Lisa Langseth från inspelningen.

Filmen handlar om Ines (Vikander) och Emilie (Green), två systrar som möts igen efter att inte ha setts på flera år och den omvälvande resa de gör tillsammans.
I övriga roller ser vi bl a Charles Dance, som vi senast såg i biosuccén Livet efter dig och Paul Feigs Ghostbusters, samt Adrian Lester och det brittiska stjärnskottet Mark Stanley.
”Det här är ett mycket spännande projekt, en återförening mellan Sveriges internationellt mest framgångsrika skådespelerska och en av Sveriges mest briljanta regissörer. Jag är glad att Filmregion Stockholm-Mälardalen kan bidra till att produktionen nu blir verklighet”, säger Roger Mogert, ordförande i Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Euforia är en svensk, brittisk och tysk samproduktion där Stockholmsbaserade B-Reel Films är svenska huvudproducenter med Frida Bargo och Patrik Andersson, som även producerade Lisa Langseths förra prisbelönade långfilm Hotell.

Filmens brittiska producent är Vikarious Productions, Alicia Vikanders egna produktionsbolag som hon nyligen startade tillsammans med sin London-baserade agent Charles Collier från Tavistock Wood. Både Vikander och Collier producerar åt Vikarious Productions och Euforia är deras första film.

Euforia är Alicia Vikanders tredje film med manusförfattaren och regissören Lisa Langseth. Vikander spelade huvudrollen i Langseths debutfilm Till det som är vackert och kritikerrosade Hotell.

Rob Hardy är filmens fotograf och arbetar nu med Alicia Vikander för tredje gången efter Ex Machina och Testament of youth.

Euforia är en svensk/engelsk/tysk samproduktion av B-Reel Films, Vikarious Productions, Dancing Camel, Sveriges Television, SF Studios, Reel Ventures och Filmregionen Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm.

I samarbete med Wild Bunch Germany och Dorian Media Limited och med stöd av Svenska Filminstitutet, FFF Bayern (Bayerns filmfond), Nordisk Film & TV Fond samt Kreativa Europa MEDIA. För distributionen i Norden svarar SF Studios.