Invigning av konstverk i Fisksätra

Kategorier

Den 11 november invigs två nya konstprojekt i Fisksätra. En vandrande teaterföreställning baserad på Fisksätrabornas egna berättelser och Jans plats – en poetisk mötesplats som pekar tillbaka till mönsterarkivet och Fisksätras gator. I samband med invigningen av Jans plats gör Fisksätra Mönsterarkiv och Fisksätra museum en gemensam insamling av mönster från Fisksätra.

Program lördag 11 november

Reflect/Fisksätra Stories, kl. 11.00, utgår från Fisksätra Torg
Skådespelaren Lena Lagerlöf framför sin vandrande teaterföreställning som bygger på Fisksätrabornas egna berättelser om Fisksätra. Alla är välkomna att delta i vandringen som tar cirka 1 timme. En andra föreställning görs samma dag kl. 13. Föreställningen framförs också lördag den 18 november kl. 11 och 13 samt söndag den 19 november kl. 11 och 13.

Jans plats, kl. 12.30 på Fisksätra Torg

I tio års tid har konstnärsduon WiklundWiklund verkat i Fisksätra. Deras projekt Fisksätra mönsterarkiv har resulterat i otaliga uttryck, samarbeten och konstverk. Mönsterarkivet genomsyrar Fisksätra, från gatuskyltar på väggarna till textilierna i kyrkan och mycket mer.

Den elfte november kl. 12:30 inviger vi den senaste gestaltningen på Fisksätra torg; Jans plats. Ni är varmt välkomna!

Kulturhuset Dieselverkstaden, som ansvarar för den offentliga konsten i Nacka, har medverkat till WiklundWiklunds arbete sedan starten 2007. Nu, när projektet når sitt slut, sker det i samarbete med Konsten att skapa stad ,Filmregionens projekt Smart kreativ stad och Stena fastigheter.

Initiativet genomförs i ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen/Smart Kreativ Stad, Nacka kommun/Konsten att skapa stad och Stena Fastigheter.

Fisksätra museum, med uteplats/entré mot Fisksätra torg, har öppet under hela invigningen och kommer under dagen ha en livlig kommunikation med Wiklund&Wiklund och Lena Lagerlöfs berättarprojekt.

Till försommaren 2018 kommer konst som Fisksätraborna själva har röstat fram att invigas i området.