Maria Wern: Ny säsong start onsdag 16 mars kl. 21.00!

Kategorier

Onsdagar kl. 21.00, 8 veckor i rad, med start 16 mars.

Filmregion Stockolm-Mälardalen/Gotlands Filmfond är samproducent av den nya säsongen av TV-serien Maria Wern tillsammans med TV4 och produktionsbolaget Eyeworks. Inspelningarna har liksom tidigare huvudsakligen ägt rum på Gotland, men denna gång har produktionen även filmat i Stockholm, Sollentuna och Nacka.

Hittills har filmatiseringen av Maria Wern byggt på författaren Anna Janssons böcker. Nytt den här omgången är att manusförfattaren Fredrik T Olsson har skrivit helt fristående historier baserat på karaktärerna.

Som tidigare har Eva Röse huvudrollen som Maria Wern, hennes chef spelas av Allan Svensson och Erik Johansson har rollen som Marias nya poliskollega. Serien är redan såld till ett flertal andra länder.

Beställare är TV4 och produktionsbolag Warner Bros. International Television Production Sverige – exekutiv producent Erika Edman, producent Martin Söder och regissör Erik Leijonborg. Samproducent är Gotlands Filmfond AB som ingår i Filmregion Stockholm-Mälardalen, där även Region Gotland är medlem.

Fakta om tidigare säsonger av Maria Wernuntitled_FB
Maria Wern har en stor TV-publik i Sverige och internationellt. Filmerna har visats primetime i TV4 med runt 1 miljon tittare per avsnitt. I Tyskland har varje avsnitt setts av ett genomsnitt på 3,5 miljoner tittare. Tidigare säsonger har exporterats till en lång rad länder, bl.a. Norge, Danmark, Finland, Spanien, Polen, Nederländerna, Belgien, USA, Kanada, Sydkorea, Indonesien, Kina och Indien.