Meit Fohlin får huvudrollen i regionalt filmsamarbete

Kategorier

Meit

Regionstyrelsens ordförande på Gotland, Meit Fohlin (S), blir ny ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen – huvudstadsregionens regionala filmfond. En samarbetsorganisation inom de kreativa och kulturella näringarna med fokus på film, TV och rörlig bild.

Eniga styrelser i både Filmregion Stockholm-Mälardalens aktiebolag och ägarförening står bakom Meit Fohlin som ny ordförande. Sedan tidigare är Meit Fohlin styrelseledamot i Filmregionens ägarförening, vilket gör att hon har en bred kunskap och erfarenhet av verksamheten.

Förändringen görs mot bakgrund av Roger Mogerts utträde ur Filmregionens styrelser. Stockholms stad bibehåller sina styrelseplatser genom att tillförordnat kulturborgarråd Mirja Räihä inträder som ledamot i båda styrelserna.

Meit Fohlin (S) ny ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen:

– Jag är djupt hedrad av att axla ansvaret för det regionala filmsamarbetet. Gotland har en lång och gedigen tradition inom film och vi ser filmen som en nyckelfråga för både kultur och näringsliv. Filmregionen har de senaste åren visat på vikten av att samarbeta regionalt kring filmfrågan. Organisationen har betytt mycket för Gotland och jag tror att Filmregionen kan spela en nyckelroll för fler kommuner och län.

Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen:

– Jag är oerhört stolt och glad för över att få Meit Fohlin som ordförande. Vi har sedan länge ett väl utvecklat samarbete, och jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Meit stärka filmen i vår region. Den senaste månaden har vi med all önskvärd och mindre önskvärd tydlighet kunnat se att jämställdhet och trygga arbetsplatser är långt ifrån en självklarhet – i varken vår bransch och eller andra branscher. Tillsammans med Meit ser jag bland annat fram emot att jobba för ökad jämställdhet inom film och TV.
Filmregion Stockholm-Mälardalens uppdrag och mål är att stärka produktionen av film, TV-drama och rörlig bild i Stockholm och huvudstadsregionen. Organisationen har tre verksamhetsområden: Utveckling och Finansiering av filmproduktion samt Förenkling för filminspelningar.

Kontakta för mer information:
Meit Fohlin, nytillträdd ordförande Filmregion Stockholm-Mälardalen, 0737-658463

Anette Mattsson, vd Filmregion Stockholm-Mälardalen, 072-543 33 40

Jonas Feinberg, kommunikationschef Filmregion Stockholm-Mälardalen,
070-349 24 10

Pressbild Meit Fohlin: http://gotland.se/27945
Foto: Karl Melander/Region Gotland