Mia Uddgren ny filmkommissionär

Filmregionen har rekryterat Mia Uddgren till ny filmkommissionär. Hon tillträder tjänsten i januari.

Mia har närmare 20 års erfarenhet från filmbranschen, bland annat som ansvarig platschef på inspelningen av den amerikanska Millennium-filmen Girl With The Dragon Tattoo som till stor del ägde rum i Stockholmsregionen.

Efter fyra år i London flyttar Mia Uddgren hem till Stockholm igen och säger så här om sin nya tjänst:

– Jag ser otroligt mycket fram emot att få arbeta som filmkommissionär. Känns också kul att få dra nytta av mina tidigare kunskaper och erfarenheter för att optimera förutsättningarna för filmproduktion i Stockholm-Mälardalen.

Mia Uddgren ersätter nuvarande filmkommissionär Ingrid Rudefors som under flera år byggt upp den filmkommissionära verksamheten i regionen. Ingrid Rudefors fortsätter på deltid hos Filmregionen men fokuserar från årsskiftet på att utveckla organisationens internationella relationer samt med att skapa samarbeten mellan svensk och utländsk filmindustri.

Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen:

– Vi välkomnar Mia Uddgren som får en nyckelfunktion att förvalta och vidareutveckla den filmkommissionära plattform som Ingrid Rudefors byggt upp. Mia kommer in i en spännande fas då Filmregionen växlar upp till nästa nivå med nya fonder, flera spännande produktioner och banbrytande projekt.

Bild_Mia Uddgren