Ny plattform för investerare bakom filmen om Ingrid Bergman

Spellbound Capital och Filminvestering i Örebro blir samproducenter i filmen om skådespelerskan Ingrid Bergman. Investeringarna görs genom ett samarbete med Filmregion Stockholm-Mälardalen. Planerad premiär är 2015, samma dag som stjärnan skulle ha fyllt 100 år, ett jubileum som uppmärksammas över hela världen.

Spellbound Capital är ett nytt investeringsbolag med fokus inställt på filmer med svensk anknytning och internationell räckvidd. Initiativtagare är Filmregion Stockholm-Mälardalen och Lavindia Entertainment. Även Filminvestering i Örebro, en aktör med flera års erfarenhet av att investera i film, ingår i Filmregion Stockholm-Mälardalens nätverk av investeringsbolag.

Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen:

– Med Spellbound Capital kan vi erbjuda en ny plattform för samarbete där privata investerare har möjlighet att investera i högkvalitativa filmproduktioner för både svensk och internationell publik.

– Vi är fantastiskt stolta och glada över att två bolag i vårt nätverk får äran att investera i en filmproduktion med så internationell lyskraft och som skapar ett personligt porträtt av en filmhistoriens mest legendariska skådespelerskor. Det här visar också att regionen har en imponerande filmhistoria – en historia som vi vill vara med och vidareutveckla.

Dokumentären om Ingrid Bergman regisseras av Stig Björkman på initiativ av Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini. Hon hade sett några av Stigs filmer och föreslog att han borde ”make a film about mama”. Genom Isabella Rossellini har Stig fått en fantastisk access till en av filmhistoriens mest lysande stjärnor.

Medverkar i filmen gör bl.a. Ingrid Bergmans fyra barn: Pia Lindström och de tre syskonen Isabella, Ingrid och Roberto Rossellini. Dessutom Sigourney Weaver och Liv Ullmann och många fler.

Filmen, vars titel är Ingrid Bergman – med hennes egna ord, är inspelad i bl.a. Rom, Stromboli, Stockholm, New York och Paris.

Den nutida Hollywood-svenskan Alicia Vikander levandegör sin historiska kollegas röst i filmen med planerad premiär 2015, samma dag som hon skulle ha fyllt 100 år, ett jubileum som uppmärksammas över hela världen.

Producent är Stina Gardell på det Stockholmsbaserade produktionsbolaget Mantaray Film.

Kontakta för mer information:

Anette Mattsson, vd Filmregion Stockholm-Mälardalen, 0725-43 33 40

Lisa Widén, produktionsansvarig Filmregion Stockholm-Mälardalen, 0705-46 77 73

Pressansvarig för filmen, Ylva Swedenborg/Cinema Sweden, 0708-98 38 44