Nya filmprojekt i Stockholm-Mälardalen

Filmregion Stockholm-Mälardalen har beslutat om utvecklingsstöd till sex nya filmprojekt – fyra dramaproduktioner, en dokumentär och ett transmedia-projekt. Stödet är 50 000 kr per projekt. Totalt i år har Filmregionen delat ut utvecklingsstöd till sammanlagt 20 filmprojekt i regionen.

– Vi kan blicka tillbaka på ett år där vi har kunnat ge utvecklingsstöd till inte mindre än 20 väldigt intressanta filmprojekt. Ett bevis på att det finns många fantastiska filmare i vår region, säger Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Filmprojekten som får utvecklingsstöd december 2012:

Arziv drama i regi av Milad Alami. Producent är Cecilia Forsberg Becker på Stella Nova Filmproduktion. Manus av Malin Marmgren.

Drömmaren – drama/skräckthriller. Producent är Per Janérus på Harmonica Films. För regin står Stefan Thunberg som också skriver manuset tillsammans med Björn Carlström.

Straff – drama. Manus och regi av Ronnie Sandahl. Producent är Annika Hellström på Cinenic i samarbete med Anagram.

The Story View Project – ett transmedialt dokumentärfilmsprojekt. Baker Karim på MetaFilm är producent och regisserar också tillsammans med Kristian Eliasson.

Vuxen – en dokumentär som produceras av Roozbeh Behtaji och Shahriyar Latifzadeh på Minali produktion i samarbete med Olle Wirenhed på GötaFilm. Shahriyar Latifzadeh står också för regin.

Väninnan – drama baserat på boken med samma titel av Eva Franchell. Christina Olofson på CO.Film producerar.

Filmregionen har också beslutat att, efter en pitch på Stockholms Dramatiska Högskola, stödja dokumentärfilmen The New Rabbi av Irene Lopez. Filmen är hennes slutfilm på Stockholms Dramatiska Högskolas dokumentärfilmsutbildning.

Sista datum för nästa ansökningsomgång av projektutvecklingsstöd är i mars. Se Filmregionens hemsida för mer information: www.frsm.se

För mer information:

Anette Mattsson, vd, Filmregion Stockholm-Mälardalen, 072-543 33 40

För frågor kring utvecklingsstöd, kontakta
: Beata Mannheimer, 076-796 14 40