Nya filmprojekt i Stockholm-Mälardalen

Filmregion Stockholm-Mälardalen har beslutat om utvecklingsstöd till tre nya filmprojekt – två dokumentärer och en långfilm. Stödet är 50 000 kr per projekt. Hittills i år har Filmregionen delat ut utvecklingsstöd till sammanlagt 13 filmprojekt i regionen.

– Vi är glada över att kunna ge utvecklingsstöd till ytterligare tre lovande filmprojekt i år. Tre vitt skilda projekt som förenas av en stark berättelse i grunden. Det här är ett exempel på vad vi jobbar med för att stärka filmbranschen i regionen, säger Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Filmprojekten som får utvecklingsstöd september/oktober 2012:

 Den andra sporten – dokumentärfilm om den svenska damfotbollens historia av Mattias Löw, Orvar Anklew och Valentina Santi Löw. Produktionsbolag är Freedom From Choice AB.

När Molnen skingras – dokumentär av journalisten Lasse Zackrisson om den legendariska svenska sångerskan Ulla Billquist. Zackrisson har även skrivit boken om stjärnans korta och mytomspunna liv. Produktionsbolag är Lasse Z Produktion.

Med andra ord – komedi om vuxna människor mitt i livet av Johan Brisinger. Produktionsbolag är Drama Svecia, producent Mikael Flodell. Samma konstellation som bakom filmerna Underbara älskade och Änglavakt.

Sista datum för nästa ansökningsomgång av projektutvecklingsstöd är 16 november. Se Filmregionens hemsida för mer information: www.frsm.se

För frågor kring utvecklingsstöd, kontakta:
Beata Mannheimer, 076-796 1440

Eller läs mer på: http://www.frsm.se/filminvestering-projektutveckling/