Observera: Filminspelning på Norra Bantorget

Kategorier

På tisdag och onsdag klockan 8 – 19 den här veckan är det filminspelning av kriminaldramat Gåsmamman på Norra Bantorget. Det är en sedan länge inplanerad inspelning av en actionscen föreställande en skottlossning med polisens insatsstyrka.

Mot bakgrund av terrordådet i centrala Stockholm den 7 april har produktionen i samarbete med Filmregionen valt att vidta åtgärder för att minimera risken för att allmänheten ska missförstå situationen och tro att det är på riktigt. Bland annat vidtas följande åtgärder:

• Extra tydlig skyltning på plats om att det är en filminspelning som pågår
• Den fiktiva skottlossningen är ljudlös (dvs. det kommer inte att smälla)
• Utöver beviljat tillstånd från Polisen har produktionen haft en tät kontakt och dialog med Polisen
• Tydlig information via sociala media och genom att informera lokalmedia

Varför sker denna inspelning nu?

Anette Mattsson, vd Filmregion Stockholm-Mälardalen:
– Det här är en sedan länge inplanerad inspelning av en stor TV-produktion. Terrorns syfte är att Stockholm ska vika sig. Därför känns det viktigt att inspelningen kan fullföljas som planerat, men givetvis med fullaste respekt för Stockholmarna och alla som drabbats av det fruktansvärda terrordådet. Samt genom att vidta en rad åtgärder för att minimera risken för att det uppstår missförstånd och olägenheter för allmänheten. Film och TV är en viktig del av Stockholm, det är många Stockholmare arbetar i branschen. Film och TV är en del av vad som gör Stockholm till Stockholm.

Produktionsbolaget bakom filminspelningen är Endemol Sweden. Filmregion Stockholm-Mälardalens filmkommissionär Mia Uddgren har hjälpt inspelningen och har haft dialog med Stockholms stad och Polisen.

Kontakta för mer information:

Mia Uddgren, filmkommissionär, Filmregion Stockholm-Mälardalen, 0708-48 46 21

Varg Gyllander, chef Mediecenter, Polismyndigheten Region Stockholm, 070-268 99 99