Öppna manusreadings i Örebro

Kategorier

Välkommen till Öppna manusreadings i Örebro! 

För andra året i rad arrangerar Filmregion Stockholm-Mälardalen tre manusreadings i Örebro. Projekten och manusförfattarna som har valts ut är deltagare i Örebro Manusverkstad, ett utvecklingsprojekt för att stärka manusförfattarna i regionen.

Våra readings sker inför publik och manuset läses med skådespelarensemble på plats. Efter readingen hålls en diskussion om manuset med en expertpanel som bjudits in från Svenska film- och Tv-branschen. Syftet med öppna readings är att låta manusförfattarna för första gången testa sina manus på en publik. Vad funkar? Vad funkar inte?

Är du manusförfattare och/eller intresserad av berättande för film och TV? Är du intresserad av kreativt skrivande och nyfiken på hur manusprocessen ser ut? Kom och lyssna, tyck till!

 

Nödrop (Thriller)
skrivet av Jimmy Olsson

En ung karriärkvinna återvänder till sin hemort för att lägga ner samhällets enda industri. Hon stöter på stort motstånd och det som skulle vara ett enkelt uppdrag blir snart en jakt på liv och död när en av invånarna beslutar sig för att försöka stoppa nerläggningen till varje pris.

Datum: måndag 5 maj
Tid: 15:00 – 19:00
Plats: Nya Teatern i Örebro  I panelen: Lisa Möller (produktionsansvarig – Filmregion Stockholm-Mälardalen), Johanna Ställberg (regissör – Eldalek) och Alexander Skantze (manusförfattare och författare)

 

Häxjakten (Äventyr)
Skrivet av David Billström

En ung flicka måste rädda sin mamma som ska brännas på bål som häxa. Det blir en farofylld resa genom svensk vildmark och mytologi där hennes enda färdkamrat är pojken som pekade ut hennes mor som häxa.

Datum: onsdag 7 maj
Tid: 15:00 – 19:00
Plats: Nya teatern i Örebro
I panelen: Beata Mannheimer (Utvecklingsansvarig – Filmregion Stockholm-Mälardalen) Johanna Ställberg (regissör – Eldalek) Cecilia Forsberg Beckert (Producent – StellaNova)

 

Lögner (Drama/epok)
Skrivet av Karin Wåhlström
En ung kvinna i början av 1900-talets Sverige beslutar sig för att följa sina egna drömmar och bli författare. Detta resulterar i att hon utesluts ur familjen och nu måste hon på egen hand kämpa mot alla odds för att nå sitt livs stora dröm. Resan dit blir mycket kostsam.

Datum: torsdag 8 Maj
Tid: 15:00 – 19:00
Plats: Nya teatern i Örebro
Diskussionspanel: Lisa Möller (produktionsansvarig – Filmregion Stockholm-Mälardalen) Björn Carlström (Producent/manusförfattare – Jägarna och Jägarna 2) Emma K Dixgård (Producent – Red Sister)

 

Hjärtligt välkomna önskar alla vi på Filmregion Stockholm-Mälardalen!