Ny dokumentär på SVT

Bild_Sju_Dagar_VisbyPassion och identitet i Visby. På söndag kl. 20.00 på SVT premiärvisas filmen 7 dagar – en dokumentär om fenomenet och människorna kring medeltidsveckan på Gotland. Vi följer eldsjälarna som en vecka i augusti varje år förvandlar Visby till en sprakande medeltidsfest för 40 000 besökare. Det här är berättelsen om vad som händer när man skalar bort moderna statussymboler, när du för en stund kliver ur vardagen och in i ett annat jag i en annan tid.

I tre år har ett filmteam arbetat med dokumentären som berättar historien om Sveriges kanske mest exotiska evenemang – medeltidsveckan på Gotland. Resultatet är en berättelse om passion, gemenskap och människans tidlösa sökande.

Sju dagar är en film som på nära håll skildrar människor som lämnar sin civila identitet hemma för att resa till en plats som de känner präglas av uppriktiga möten och storslagna upplevelser.

Medeltidsveckan på Gotland, som firade 30-årsjubileum 2013, lockar ca 40 000 besökare och engagerar över tusen medverkande. Under ett helt år får vi följa förberedelserna, längtan och omvandlingen till riddare, handelsmän och ett eldsprutande gycklarteam. En intensiv tidsresa fylld av känslor, minnen, musik och färgsprakande event.

Producent och regissör är Björn Tjärnberg med samproducent Josef Nyberg och Carin Eriksson på produktionsbolaget SIP Films AB. Samproducent är också Gotlands Filmfond AB som ingår i Filmregion Stockholm-Mälardalen, där även Region Gotland är medlem.

Sändningstider:
SVT2 söndag 12 januari kl. 20.00
SVT24 måndag 13 januari kl. 20.00
SVT2 tisdag 14 januari kl. 16.20
SVT2 lördag 18 januari kl. 00.00

Länk till trailer: http://www.svt.se/dokumentarfilm/sju-dagar-medeltid-i-visby

Kontakta för mer information:

Björn Tjärnberg, producent och regissör SIP Films AB, 070-565 85 62
Lisa Möller, produktionsansvarig Gotlands Filmfond/Filmregion Stockholm-Mälardalen, 0705-46 77 73