Piccadilly Circus ligger visst i Kumla!

Filmatiseringen av Håkan Nessers bok har galapremiär i Kumla

Långfilmen Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla har galapremiär på söndag i just hemstaden Kumla. Filmen som är baserad på Håkan Nessers bok med samma titel utspelar sig i Kumla där den också har spelats in.

Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen:                

– Det här är en stor dag! Det känns fantastiskt att vi efter flera års målmedvetet arbete kan se den här filmen på bio tillsammans med Kumlaborna. Det är en härlig, kärleksfull, laddad och spännande film. Den är också ett lysande exempel på vad vi kan uppnå genom att samarbeta i regionen.

Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Kumla:

– Det här är en historisk dag för Kumla och Kumlaborna. En spännande bok blir en spännande film – och i händelsernas centrum finns vår stad – Kumla. Det är många här i Kumla och regionen som har jobbat med filmen. Vi ser resultatet av hårt arbete och samarbete.

I filmen ser vi 17-årige Mauritz, spelad av Anton Ahremalm, och hans upplevelser sommaren 1967. Bob Dylan och Rolling Stones intar allt viktigare platser i hans liv – liksom tankarna på första kärleken Signhild (Amanda Ekblom Käck).

Men sommaren 1967 är inte bara the Summer of Love. Gåtfulla och skrämmande saker händer på Närkeslätten. Den här sommaren kommer att förändra Mauritz för all framtid.

Filmregion Stockholm-Mälardalen har samproducerat filmen via Filminvestering i Örebro och Örebro Läns Filminvestering. Övriga samproducenter är Strateg, Karaffen och Cinepost Studio AB. Regionförbundet i Örebro har spelat en viktig roll för produktionen, som också har samarbetat med Länsteatern i Örebro.

Produktionsbolag är Mariedamfilm med producent Hans Danneborn. Regissör är Bengt Danneborn. Distributör: Noble Entertainment.

Filmen har premiär den 11 april. Se den på någon av över hundra biografer i hela landet.

Se trailern: http://www.youtube.com/watch?v=xjpgbGDo71w