Prisregn i Mexiko över Clara Sola!

Stort grattis till STHLM Debut-filmen Clara Sola som prisades trefaldigt på Mexikos främsta filmfestival! Filmregionen/Film Capital Stockholm går också in som samproducent i filmen.

”Det känns väldigt kul och uppmuntrande att Filmregionen går in som samproducent i vårt internationella projekt. Clara Sola är en coming-of-age film av Nathalie Álvarez om en 30 årig kvinnas strävan att få styra över sin egen kropp, kvinnlighet och sexualitet. Vi blev överväldigade att få tre priser på Mexikos främsta festival med prispengar på över 400 000 kr i teknikstöd och arbetsstöd. Vi ser med stor glädje att nu även ingå ett samarbete med Mexico då projektet nu får en starkare kreativ insats genom samarbete över gränserna,” säger filmens producent Nima Yousefi.

http://variety.com/2018/film/news/clara-sola-dogs-wheat-field-guadalajara-co-production-meeting-1202726286/

STHLM Debut har utvecklats till ett av Sveriges främsta växthus för nya filmare. STHLM Debut är en satsning som vänder sig till långfilmsdebuterande regissörer och deras producenter i Stockholm-Mälardalsregionen. Ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms Internationella Filmfestival.

”Vi är oerhört glada att kunna samproducera Clara Sola. Vi är också glada att kunna konstatera att utöver stort engagemang i STHLM Debut sedan starten, så har Filmregionen investerat i de flesta STHLM Debut-filmer som ansökt om finansiering sedan vi fick Stockholmsfonden på plats,” säger Filmregionens vd Anette Mattsson.

Övriga filmer som Filmregionen samproducerat / givit stöd

  • Dröm vidare (utvecklingsstöd)
  • Aniara
  • Clara Sola

Vi är också förbaskat stolta över att kunna samproducera Peter Grönlunds andra film, Goliat — ett levande bevis på vad vi kan uppnå med regionalt samarbete. Peter var med i STHLM Debut med sin första film, Tjuvheder.