Regissören Hal Hartley kommer till Stockholm-Mälardalen

Kategorier

Blir första gästen för FPSM Inspiration Week

FPSM Inspiration Week är ett initiativ från Filmpool Stockholm-Mälardalen för att attrahera utländska filmare till regionen. Minst en gång per år kommer vi att bjuda in en regissör eller manusförfattare till en inspirerande vecka. Hon eller han ska skriva en synopsis till en långfilm som ska utspela sig i Stockholm-Mälardalen.

Den amerikanske independent-regissören Hal Hartley är första gästen och kommer till huvudstadsregionen 30 maj–10 juni. Under den tiden kommer han att få bekanta sig med olika delar av Stockholm-Mälardalen, med tonvikt på de delar av regionen som är medlemmar i Filmpoolen.

Hal Hartley:
– I am leaving Europe through Stockholm (where I have never been) and bringing to an end my five year long European experiment. There are butterflies in my stomach. I will start thinking of a story right away. This will be fun.

Ingrid Rudefors, filmkommissionär, Filmpool Stockholm-Mälardalen:
– Vi vill ta hit filmskapare och låta dem inspireras av vårt vackra Stockholm-Mälardalen, och att de sedan skriver manus anpassade till den här miljön. Vi hoppas att det här ska lägga grunden för framtida samproduktioner.

Anders Ekegren, ordförande, Filmpool Stockholm-Mälardalen:
– Det är fantastiskt att vi får hit utländska filmskapare, som sätter regionen på kartan. Filmen är ett närmast oslagbart instrument för att marknadsföra en stad och stärka dess identitet. Ju fler städer, kommuner och landsting som ansluter sig till Filmpool Stockholm-Mälardalen, desto mer kan vi visa upp och erbjuda.

Kontakta för mer information:

Åke Lundström, vd, Filmpool Stockholm-Mälardalen, 070-674 76 20
För intervjuer med Hal Hartley, kontakta Jonas Feinberg, pressansvarig, 070-349 24 10

Läs mer om Hal Hartley
Pressmeddelande om Hal Hartleys medverkan
Possible Films