Roger Mogert ny ordförande

Kategorier

Foto_Roger Mogert Roger och Anders E_xx Anette Mattsson och Roger MogertStockholms kultur- och stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert blir ny ordförande i Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Beslutet togs idag på en extra stämma med Filmregionen – samma dag som Roger Mogert fyller år. Stockholms stad blev nyligen fullvärdig medlem i Filmregionen och lägger dessutom grunden för en regional filmfond.

Filmregionens styrelseordförande Roger Mogert:

– Det känns väldigt roligt. Vi i Stockholm har ju bestämt oss för att satsa på filmen för att få fler produktioner hit, så därför känns det bra att få ta över ledartröjan i regionens filmarbete. Ett arbete som nu också uppmärksammas på flera håll i regionen.

Organisationens målsättning är att utveckla huvudstadsregionen till en av Europas ledande regioner inom film, TV och digitala media. Verksamheten är bl.a. inriktad på förenkling för filminspelningar, marknadsföring, kompetensutveckling och finansiering av film.

Sedan dess grundande har Filmregionen varit med och finansierat över 20 film- och TV-produktioner, däribland den svenska Millennium-triologin, Gentlemen (via Spellbound Capital) och Maria Wern (via Gotlands Filmfond). På stämman avtackades Anders Ekegren som varit ordförande för Filmregionen sedan 2007.