Satsning på ledarskap för kvinnliga filmproducenter

Kategorier

Tolv av Sveriges mest intressanta kvinnliga producenter har valts ut till ett program där producenten som ledare står i fokus. Bakom initiativet står Filmregion Stockholm-Mälardalen i samarbete med Kulturkraft Stockholm och med stöd av Länsstyrelsen i Stockholms län. Initiativet har bl.a. uppmärksammats stort av tidningen Chef och SVT Kulturnyheterna. http://www.svt.se/nyhetsklipp/kultur/film/article1528248.svt

De producenter som deltar i ledarskapsprogrammet är:

Helen Ahlsson, Tre Vänner, har bl.a. producerat Till det som är vackert som tilldelades Guldbagge för bästa manus och bästa kvinnliga huvudroll, samt dokumentärfilmen Den nya tiden.

Frida Bargo (f.d. Jonason), B-Reel, producent till nu bioaktuella Hotell, regisserad av Lisa Langseth. Frida har också producerat flera kort- och novellfilmer, bl.a. Gläntan regisserad av Peter Grönlund som var Guldbaggenominerad 2012.

Gila Bergqvist Ulfung, Breidablick, tidigare bl.a. barnfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet. Producent för flera barnfilmer och transmediaprojekt i utveckling.

Ingår med en långfilm i STHLM Debut.

Mathilde Dedye, French Quarter Film, nu aktuell som producent av Anna Odells långfilmsdebut Återträffen, som vann FIPRESCI-priset under kritikerveckan på Venedigs filmfestival. Ingår med en långfilm i STHLM Debut.

Emma K Dixgård, Red Sister, utbildad jurist med bakgrund bl.a. som skådespelaragent och music broker.

Cecilia Forberg Becker, StellaNova, gick ut DI 2010, har producerat en rad kort- och novellfilmer, linjeproducent på I rymden finns inga känslor. Ingår med en långfilm i STHLM Debut.

Malla Grapengeiser, Fosfor Produktion, med en bakgrund som kurator, gallerist och performanceartist. Har producerat en lång rad dokumentärer och kortfilmer. Var bl.a. samproducent till Searching for sugarman.

Linda Hambäck, LEE Film, har bl.a. producerat Liten skär och alla små brokiga, Vem? filmerna samt Jonas Odells Tussilago.

Malin Idevall, gick ut Stockholms Dramatiska Högskola (STDH) 2012. Utvecklar ett antal projekt för TV och bio. Bl.a. producent till Novellfilmen Vännerna.

Maria Larsson Guerpillon, VD i produktionsbolaget dfm, som fick Stockholms filmfestivals långfilmsstipendium 2011 för Ömheten. Har producerat såväl TV, beställningsfilm och dokumentärer.

Charlotte Most, tidigare reklamfilmsproducent på Forsman Bodenfors, och nu med det egna produktionsbolaget Most Film, har bl.a. producerat Hassel:privatspanarna regisserad av Måns Månsson och utvecklat The Girl King, en internationell samproduktion med Mika Kaurismäki som regissör.

Erika Stark, producent till bl.a. Katinkas kalas, exekutiv producent till Stockholm Östra.

– Filmmentorerna syftar till att stärka ledarskap, utveckla nätverk och öppna upp för dialog och kunskapsdelning i branschen. Jag tror att filmbranschen mår bättre av ett öppnare och mer jämställt klimat, säger Beata Mannheimer, projektledare och initiativtagare på Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Programmet består av en serie seminarier och workshops ledda av en expert inom ledarskapsutveckling.

Kontakta för mer information:

Beata Mannheimer, initiativtagare och projektledare,

Filmregion Stockholm-Mälardalen, 0767-96 14 40