Seminarium med Sue Hayes, chef för London Film Commission

Kategorier
Hur gör vi det enklare att spela in film i Stockholm-Mälardalen?

Filmpool Stockholm-Mälardalen har bjudit in chefen för London Film Commission, Sue Hayes, för ett seminarium om hur  Stockholm-Mälardalen kan bli en region där det är enklare att spela in film.Tid: Måndag 8 juni klockan 14.00
Plats: Stockholms stadsmuseum (hörsalen)

Stockholm Film Commission, en del av Filmpool Stockholm-Mälardalen, utvecklar samarbete mellan kommuner, företag och andra organisationer för att göra det mer enkelt och praktiskt att spela in film regionen.

Regioner som har lyckats att attrahera filmproduktioner kännetecknas av samverkan. För att utveckla en modell för Stockholm-Mälardalen har vi studerat hur andra framgångsrika regioner arbetar för att förenkla för filminspelningar – inte minst London, som har utvecklat ett väl fungerande samarbete.

Åke Lundström, vd för Filmpool Stockholm-Mälardalen:
– Det är jätteviktigt att det blir enklare att spela in film i vår region. Det är en förutsättning för att vi ska kunna attrahera fler filminspelningar. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen långt bortom själva produktionen, i synnerhet inom servicesektorn – från logistik och hantverkare till catering, hotell och restaurang. Därför vill vi lära hur andra internationella regioner jobbar med de här frågorna.

För intervjuer med Sue Hayes, chef för London Film Commission, kontakta Jonas Feinberg, 070-349 24 10

Pressmeddelande om seminariet med Sue Hayes