Skandinavien specialgäst på co-production forum i Cannes

Kategorier
Filmpool Stockholm-Mälardalen arrangerar det skandinaviska deltagandet

Varje år på filmfestivalerna i Cannes och Berlin anordnar Capitol Regions for Cinema (CRC) ett co-production forum med syfte att stärka europeiska samproduktioner. Nu i maj är Skandinavien genom Filmpool Stockholm-Mälardalen specialgäst i Cannes.CRC är ett samarbetsorgan för co-production inom Europeisk film. I nätverket ingår de prestigefyllda filmfonderna och kommissionerna från Paris, Rom, Madrid och Berlin.

Förra året i Cannes var New York State specialgäst. I Berlin i år var det Israel. Och nu i maj har CRC bjudit in Filmpool Stockholm-Mälardalen och Stockholm Film Commission att arrangera det skandinaviska deltagandet.

Ingrid Rudefors, Filmkommissionär, Filmpool Stockholm-Mälardalen:
Vi är väldigt hedrade över att en så tung aktör bjuder in oss i samband med världens största filmfestival. Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss att hjälpa svenska och skandinaviska filmproduktioner att hitta starka europeiska medproducenter.

Åke Lundström, vd, Filmpool Stockholm-Mälardalen:
Filmen är inte bara en lysande kulturform. Film betyder jobb och tillväxt. Ett mer kraftfullt sätt att marknadsföra en region finns knappast. Med det här seminariet så hoppas vi kunna möjliggöra fler internationella filmprojekt i Mälardalen och resten av Sverige.

Detta co-production forum äger rum tisdagen den 19 maj klockan 10.00 – 15.00 på Palais Stéphanie – 50 La Croisette.

Kontakta för mer information:

Åke Lundström, vd, Filmpool Stockholm-Mälardalen, 070-674 76 20

Pressmeddelande 2009-05-07 Filmpool Stockholm-Mälardalen