Spellbound Capital investerar i storfilmen Gentlemen

Filmen är baserad på Klas Östergrens kritikerhyllade och bästsäljande roman med samma titel. Författaren har själv skrivit manus och Mikael Marcimain regisserat.

Gentlemen som fick ett strålande mottagande på Toronto International Film Festival i september har premiär på svenska biografer den 5 december. Till våren släpps filmen i flera länder, bl.a. USA och Storbritannien. I rollerna ser vi bl.a. David Dencik och Sverrir Gudnason.

Spellbound Capital är ett nytt investeringsbolag med fokus inställt på filmer med svensk anknytning och internationell räckvidd. Initiativtagare är Filmregion Stockholm-Mälardalen och Lavindia Entertainment. Gentlemen är Spellbounds andra investering på kort tid.

Storfilmen efter Klas Östergrens hyllade roman om excentrikern Henry Morgans osannolika liv är en virvlande berättelse, fylld av vapenhandel, kärlek, Görings gamla säng och en begraven guldskatt.

Förskansad i ett rum i den lugubra paradvåningen på Hornsgatan i Stockholm tar ett blåslaget berättarjag (också vid namn Klas Östergren) med publiken på en vindlande resa som sveper genom rökiga jazzklubbar i Paris, kalla krigets Berlin och sjuttiotalets musikfestivaler. En episk saga som är både thriller och kärlekshistoria – men kanske mest av allt en hyllning till livet.

Regissören Mikael Marcimain har tidigare regisserat bl.a. TV-serien Lasermannen och långfilmen Call girl. Producenterna av Gentlemen är Mattias Nohrborg, Johannes Åhlund och Fredrik Heinig på Stockholmsbaserade B-Reel Feature Films.