Tjuvheder på Nordic Film Market

TJUVHEDER

Filmen Tjuvheder, regisserad och skriven av Peter Grönlund, har idag visats på Nordic Film Market som Work in Progress. Projektet har utvecklats med stöd av STHLM Debut och har producerats av Frida Bargo (B-Reel).

Det är ett socialpolitiskt drama som skildrar en kvinnas kamp för att få tillvaron att fungera på samhällets absoluta botten. Filmen rör sig i ett spektrum av nerv och puls, andhämtning och rent associativa och tidsupplösande sekvenser. Det är en berättelse om bristen på solidaritet i vår tid – och om vikten av densamma. Hur ser omgivningen på de människor som inte kan leva upp till rådande normer? Är det möjligt att helt ställa sig utanför samhället? Vad blir i så fall konsekvenserna?

Peter Grönlund med en bakgrund som såväl regissör, producent och manusförfattare, regidebuterade 2009 med kortfilmen JONNY HEISKANEN. Filmen följdes av BRÖDERNA JAUUKA (2010) och GLÄNTAN (2011). Den senare fick juryns pris för bästa foto vid Uppsala kortfilmsfestival och Guldbaggenominerades 2013 i kategorin Bästa kortfilm.

Här kan du läsa mer om Sthlm Debut