Tsatsiki!

Bild_Tsatsiki_2015

Filmregion Stockholm-Mälardalen och Spellbound Capital blir finansiärer av den nya filmen TSATSIKI, FARSAN OCH OLIVKRIGET. Inspelningen äger rum i Stockholm den här veckan.

Filmregion Stockholm-Mälardalen går in med produktionsstöd. I samarbete med Filmregionen investerar också Spellbound Capital i filmen. De två bolagen har ett etablerat nära samarbete.

Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen:

”Vi är jätteglada för att kunna göra den här satsningen på en varm barnfilm som handlar om att inte ge upp, om att värna om sitt ursprung och att hjälpas åt för att lyckas. Här finns äventyr, humor, energi, värme, charm och underbara karaktärer!”

Filmen är baserad på senaste Tsatsiki-boken av författaren Moni Nilsson-Brännström som har skrivit filmens manus och samtliga Tsatsiki-böckerna, varav två redan med framgång gjorts till film. Den ena filmen – Tsatsiki, morsan och polisen – belönades med en lång rad tunga Guldbaggar: Bästa film, Bästa regi, Bästa manus och bästa foto. Moni Nilsson-Brännström har en lång författarkarriär av framförallt barnböcker som sålts över hela världen.

Filmen produceras av Susann Billberg på Jarowskij (huvudproducent) och Lotta Westberg. Susann Billberg har tidigare producerat flera TV-serier för SVT, bl.a. barn- och ungdomsserierna Habib och Laura Trenter (Emmy-nominerad) samt Lasermannen. Hon har också varit line-producer för bl.a. de svenska Millennium-filmerna.

Lisa James Larsson har innan regisserat Stockholmskomedin Ego och den prisbelönta kortfilmen Små barn stora ord. Hon har även regisserat avsnitt ur kommande TV-serien 100 Code.

Filmen distribueras av Nordisk Film. Biopremiär planeras till juldagen.

Filmregionen är den gemensamma organisationen för både offentlig och privat finansiering av film och TV i Stockholm-Mälarregionen. Plattformen av investeringsbolag inkluderar Film Capital Stockholm, Gotlands Filmfond, Örebro läns filminvestering, Filminvestering i Örebro och Spellbound Capital.

Plattformen har finansiserat en lång rad filmer, några exempel det senaste året är Stockholm my love, Jag är Ingrid (INGRID BERGMAN – IN HER OWN WORDS), Den allvarsamma leken, Gentlemen och Maria Wern (säsong 5 och 6).

Kontakta för mer information:
Lisa Widén, produktionsansvarig Filmregion Stockholm-Mälardalen, 0705-46 77 73
Jonas Feinberg, marknads- och kommunikationschef, 070-349 24 10

Bild från produktionen av filmen:
Personerna, från vänster till höger är Adam Gutniak (”Per Hammar”), Emrik Ekholm (”Tsatsiki”), Lisa James Larsson (regi) och Sara Vilén (”Alva”).

Följ Tsatsiki-inspelningen i Stockholm på Instagram #tsatsikifilmen