Urban screens & surfaces – tävling för location scouts!

Kategorier

24-Gorille_Gorilla

Filmregionen Stockholm-Mälardalen utlyser i samarbete med Locamundo en tävling för locationscouts!

I Filmregionens projekt Smart Kreativ Stad skapas förutsättningar för den rörliga bilden att visas på helt nya sätt i vår stad.

Nu vill vi att du hjälper oss att hitta de optimala husfasaderna eller andra ytor för en kvälls mobila konstinstallationer/projektioner i samband med konstnären Julien Nonnons besök i Stockholm.

I november har Filmregionen bjudit in den franske konstnären Julien Nonnon till Stockholm för att projicera bilder och lmer på olika platser i staden och vi vill att ni hjälper oss att hitta de optimala ytorna för två kvällars konstinstallationer. Julien Nonnon samverkar med stadsrummet och skapar nya lager av betydelse genom suggestiva konstnärliga gestalt- ningar, som tex Edith Piaf som sjunger mot en svart bakgrund på en fasad bredvid Sacré-Cœur eller en stadssafari där djurkaraktärer dyker upp på oväntade platser. Här i Stockholm kommer han att arbeta platsspecifikt utifrån de miljöer och fasader som vi erbjuder honom.

Besöket genomförs i samarbete mellan Smart Kreativ Stad, Locamundo, Fasadprojektion och Panasonic. Deadline den 5 oktober 2016. Ladda ner tävlingsunderlaget här: Locationtävling_UrbanScreensSurfaces